top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Vi väljer Sonfjällsbygden: stugägarna Knut och Sonja från Tyskland


För många år sedan, 1996, åkte vi på vår första semester till Haraldsåsen i Hede. Egentligen skulle vi ha semestrat i Danmark, men en god vän till oss menade att borde åka till Hede i Sverige istället, och berättade för oss att det var underbart vackert där. I och med det ändrade vi våra semesterplaner och resan gick då istället till Hede. Vi trivdes så bra, så att vi 2 år senare köpte vår lilla stuga på Haraldsåsen. Sedan dess har vi tillbringat varenda semester i Hede och har genom åren lärt känna många fantastiska människor här.


Vi kommer från Tyskland och bor i en snarlika bergigt landskap som Hede. Avståndet mellan vårt hem i Altenau i Tyrkland, und Hede är ungefär 1600 km. Våra barn kommer också hit och tillbringar sina semestrar tillsammans med oss, när tillfälle ges för det. Under 13 år har vi även haft med oss vår hund, en Sibirienhusky, som varit vår ständiga följeslagare.


På sommaren går vi gärna på vandringsturer och det finns otroligt många bra besöksmål, vi upptäcker alltid något nytt på våra turer. Förutom vandring så fiskar vi, paddlar kanot, plockar bär och svamp. På vinter åker vi naturligtvis mycket skidor. I början när vi var i Hede så var skidliften i Skärsjövålen igång, och det var ett mycket gemytligt och underbart ställe för barnfamiljerna. Det var som ett paradis! Även för längdskidåkning är området runt Hede och Skärsjövålen helt fantastiskt. Tidigare fanns ett härligt spår som kallades Björnspåret vid Oltjärns stugby, men tyvärr finns det inte längre kvar.


Vi är begeistrade av de fantastiska djur och växtlivet som finns här och varje årstid med sin mångfald är otroligt vackert! Vi är numera pensionärer och hoppas kunna tillbringa mycket tid framöver här i Hede.

BIld och text: Sonja und Knut


Comments


bottom of page