top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Vilken värme och omtanke!


Vi är ju alla mycket medvetna om det allvarliga läget som råder, och många arrangemang för både föreningar och företag tvingas ställa in. Jag tycker att de tar rätt beslut i rådande tider, även om jag förstår att besluten inte alls är lätta att ta. Många kreativa omtänksamma inlägg ser man på de sociala medierna och jag vill bara uppmärksamma ett par av dem:


Hedevikens Fiskevårdsområdesförening lade ut följande text när dom beslutat att ställa in Härjedalsmästerskapet 2020:

"Då vi tvingades lägga Pimpeltävlingen på is (hehe) har vi ett pris som vi istället lottar ut nu till er, perfekt till påsk! Det är en RIKTIGT fin köttlåda från...."

Hedeinfo informerar: För att läsa mer hur ni ska delta i utlottningen kan ni klicka här!


När man ett par dagar senare läser ytterligare ett inlägg som samma föreningen lägger ut blir man otroligt varm i hjärtat! Jag delar även den texten här, efter att ha fått godkänt av föreningen:

" Då vi fått flera som velat skänka startavgiften med tanke på inkomstbortfall för den inställda tävlingen så tänkte vi som såhär... För vår del så innebar det inte någon större kostnad annat än nerlagt arbete. Alla fantastiska sponsorer däremot förtjänar sina varmaste tack men de kommer vi ändå framföra vid nästkommande tävlingstillfälle.

Så om det nu finns de som önskar skänka en slant, gör då det till vår medlemsägda Hälsocentral "Fjällhälsan" i Hede. De förtjänar stöttning i Coronatider! Startavgiften var satt till 120:- men såklart är ett litet bidrag bättre än inget bidrag :) Fjällhälsans swishnr. är 123 330 80 12. Tack och skitfiske på er därute!"

Tänk att man kan göra en sån god insats!


Flera företag i området har hakat på samma varma tankar och bland annat Nysäterns Fjällgård som skrev såhär på sin facebook:

"Idag ska bagarinnan ner på byn å ska på nåt vis stoppa in lite morgonbakat tunnbröd i en dörrspringa på hemmä (Hedegården) så personal och brukare får dela på det. Busmör att lägga på blir oxå gott åt dessa kämpare. Kram på Er"


Nya Tony´s pizzeria i Vemdalen hakade också på och skrev ett inlägg "Hjälp oss så hjälper vi andra -Swisha oss valfri summa så bjuder vi vård-personal på pizza motsvarande de summor som kommer in. Märk inbetalningen vård-pizzan!

Vill du lysa upp tillvaron för någon av alla de äldre som sitter hemma?

Swisha oss valfri summa så kör vi ut pizza motsvarande summan till de äldre i byn!

Märk inbetalningen riskgrupp-pizzan. Vårt SWISH-nummer: 1230801290

Tack för ditt stöd!"


Det gäller minsann att tänka med hjärtat, kika utanför boxen, vara kreativ, möta behovet och fortsätta att kämpa och hjälpas åt. Det är vi duktiga på här i området!


Många av både ortsbefolkning, stugägare, turister och hemvändare frågar mig hur man skulle kunna stötta våra fantastiska handlare och företagare i bygden: Se till att handla idag, så de finns kvar även imorgon! Om det mot förmodan är så att du inte vet vad du ska handla eller beställa, så kan ju det vara nu du kan köpa en present eller presentkort "bâre läl"(bara ändå) till din jobbarkompis, syrra, granne eller kanske någon som gör nått extra, i detta läget, för någon du tycker om.


Text & bild: Hedeinfo

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page