top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Wagenius Bygg - timmerhus från Hede

Timmerhus står för tradition, kunskap och kvalité. De äldsta timmerhus som finns bevarade i Sverige är byggda på 1200-talet. Hantverket lever ännu kvar och husen bygger nästan på samma sätt som förr. Timmerhus ger en behaglig och bra inomhusmiljö.

Träet i väggarna lagrar värmen, och temperaturskillnaderna mellan dag och natt jämnas ut vilket medför att luftfuktigheten i huset jämn.


Vi på Wagenius Bygg AB bygger gedigna timrade hus i olika storlekar, från större villor och fritidshus till garage, friggebodar och bastubyggnader. Du kan välja maskinknutade timmerhus i fem eller sex tums timmer, eller handgjorda hus byggda efter dina önskemål. Vi kan också utföra varsam restaurering av äldre timmerhus och fäbodvallar. Vi levererar främst timrade hus till Jämtland och Härjedalen, men har även levererat hus runt om i Sverige, samt till Norge och Tyskland. Produktion av våra hus sker dels i Hede i Härjedalen, samt i Lockne utanför Östersund.

Wagenius Bygg AB har varit ett familjeföretag i Hede sedan 1976. Företaget Wagenius Bygg AB startades av bröderna Ragnar Wagenius och Gunnar Wagenius, vars specialitet var handtimrade timmerhus. Familjeföretaget har nu gått vidare till nästa generation i familjen. År 2008 tilldelades företaget Härjedalens kommuns träpris och hösten 2011 blev de utsedda till årets företagare i Härjedalen av Företagarna.

Läs mer om företaget här.


Text och bild: Wagenius Bygg.com


Comments


bottom of page