top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Wemerskolan - viktig period i livet för mångaPå instagram hittade jag ett inlägg som alias @adhdochfamiljelivet hade lagt ut och taggat #wemerskolan. Jag skrev ett par rader med denna tjej, som tidigare hade gått just på Wemerskolan. Jag frågade om det var okej att dela inlägget med Hedeinfos alla läsare, och hon sa ja till det:När jag läste texten fastnade jag kanske främst på textens sista del och insåg då, vilken oerhörd viktig punkt Wemerskolan har varit för otaligt många elever genom åren och av helt olika anledningar. Och samtidigt för bygden; Wemereleverna saknas på byn, bland kompisgängen, för de goda luncherna, för inflyttningen, för julborden, för att fylla upp tomma lägenheter, för turistnäringen och säkert ibland även för lite tok och roliga upptåg som hände och skedde emellanåt. Ja, Wemerskolan saknas nog även för att de stannade ofta kvar någon elev i byn efter gymnasietiden. (Antagligen på grund av kärleken...)


Jag har ju också gått på Wemerskolan och brukar ofta tacka Wemertiden, för den jag är idag. Många gånger när jag stöter ihop med Barbro, Dagmar eller Susanne som var några av lärarna under den tiden när jag gick där, tänker jag på deras omtanke och engagemang. De kände nog ett oerhört ansvar över oss ungdomar och gav oss trygghet. Så upplevde i alla fall jag det och vill härmed även sända en liten extra guldstjärna till dem från mig.


Ja, tack vare Wemertiden flyttade jag "hem" hit till Hedebygden igen efter alla år. Och det är jag otroligt glad för.


Text: Olivia på Hedeinfo & adhdochfamiljelivet

Bilder: adhdochfamiljelivet


Comments


bottom of page