top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Äntligen! Nu byggs Sonfjällsskolan om!

Igår kunde man läsa ett glädjande besked på Härjedalens kommuns hemsida; herjedalen.se.


Äntligen kan renovering av Sonfjällsskolan påbörjas och det efter att man nu beslutat vilket av de anbuden som inkommit som fått äran att göra detta arbete.

Jag som själv är förälder och brinner väldigt för Hedebygden på flera olika vis kändes detta som ett " äntligen!"

-Ett otroligt viktigt och positivt steg för Hede och Sonfjällsbygden. En grund för våra ungdomar! En stor anledning varför barnfamiljer även framledes ska välja att flytta till eller flytta hem till Härjedalen och Hedeområdet! tänker jag. /OliviaTexten nedan är hämtad från herjedalen.se:

Beslut: Sonfjällsskolan byggs om

Sonfjällsskolan i Hede

Kommunstyrelsen har beslutat vilket företag som ska bygga om Sonfjällsskolan i Hede. Det är Sidskogen bygg AB som får uppdraget. Den 13 december 2024 ska bygget vara klart.


- Det är väldigt roligt att vi har fått in realistiska offerter och att vi äntligen kan börja att genomföra det som länge har varit beslutat. Vi hoppas att elever, personal och föräldrar kan ha fortsatt tålamod ett tag till. Vi ser fram emot en nyrenoverad och väl fungerande skola i Hede, säger Johan Fredholm, ordförande i bildningsutskottet (M).


Kommunstyrelsen har 16 februari 2023 beslutat att ge uppdraget att bygga om Sonfjällsskolan i Hede till Sidskogen bygg AB. De lämnade det lägsta budet och vann upphandlingen med summan 67 115 000 kronor. Den 13 december 2024 ska en komplett, fullt färdig och fungerande skola finnas.


- Det är fantastiskt roligt att vi kan se fram emot en ändamålsenlig och fräsch skola i Hede inom två år. Det kommer att krävas flexibilitet av oss alla under byggtiden men vi har något fantastiskt att se fram emot, säger bildningschef Tina S Hammargård.


När bygget är klart finns nästan hela skolans verksamhet i en byggnad; idrottshall, matsal och fritidsgård finns i andra byggnader. När ombyggnaden är klar rivs paviljongerna och ger utrymme för lekyta och skolgård med gungor, klätterställningar och andra aktiviteter.


Entreprenaden omfattar arbeten inom bygg, mark, el, ventilation, värme och brand. Tre anbud har kommit in. Ursprungligt beslut om finansiering till ombyggnad av Sonfjällsskolan togs av fullmäktige och budget är 60 miljoner kronor. För att klara av investeringen behöver beslut tas om ytterligare investeringsmedel.


Text delad från herjedalen.se

Comentários


bottom of page