top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Augustifunderingar


Man längtar och drömmer ofta om sommaren, som känns så avlägset långt borta många gånger. Man längtar efter solljuset och värmen, bad i tjärnar, grillkvällar med goda vänner, att måla fönstren, att hänga tvätten utomhus, att höra humlesurr, sitta på en picknickfilt, plocka blommor till en bukett på bordet, få svära över en knottsvärm, odla lite sallad och kanske några örter, sitta ute långt in på natten, vandra på fjället i den ljusa sommarnatten, dricka kaffe på altan.

Vi ska hinna med så mycket!


Men så plötsligt så är vi mitt i augusti! Sommarnätterna har hunnit blivit mörka, kvällarna är lite svalare så att en tjockare tröja alltid är på, shorten hänger med ännu även om benen knottrar sig av den lite svalare luften som möter oss när vi går ut på morgonen. Fåglarna samlar ihop sig på vissa ställen,för att flyga söderöver igen mot varmare breddgrader. Har vi hunnit med allt vi drömde och planerade? Antagligen inte.


Men så kommer en annan av min favoritårstider. Hösten. Med den friska kyliga luften, dimman som ligger lite mystisk och ruvar, färgerna som skiftar till ett färgsprakande fyrverkeri i fjällen och i skogen. Hoppas hösten blir lång och bjuder på många dagar ute i skog och mark för oss alla! Vi hinner nog grilla lite till, måla klart den sista brädan och njuta av vår vackra natur!

Vilken rikedom det är att ha 4 eller egentligen 5 olika årstider här i Härliga Härjedalen!


Trevlig helg!


Text o bild: Hedeinfo


Kommentare


bottom of page