top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Byloppisarna lockade mycket folk


Under två dagar har de varit Byloppis i Sonfjällsbygden: på söndagen i Långå och på måndagen i Hede. Båda två tillfällena var välbesökta!


I Långå var det loppis på ett par gårdar i byn och skyltarna visade vart det hölls. Hos Tjärngården stod flera sällskap och där fanns det även fika att köpa. En familj gjorde en väldigt fin gest och skänkte intäkterna från deras försäljning oavkortat till Långå IF, vilket blev en härlig överraskning och oerhört uppskattat av föreningen.


I Hede var de över 20 olika sällskap som hade ordnat loppisar vid deras hus som besökarna kunde åka eller gå in på. Man kunde hämta en loppiskartan hos turistinformation för att lättare hitta till alla de som anmält sig att de ville vara med. Det fanns även fler loppisskyltar ute längs vägarna, av de som inte hunnit anmäla sig för att bli med på kartan. Flera sällskap som kom från andra ställen, hade bokat in sig för att stå vid Hede turistinformation.


Under dagen cirkulerade det väldigt mycket bilar i byn och ett ställe som många lockades till var Wemer för att göra sig ett fynd. Själv gjorde jag som gammal wemerelev ett roligt fynd där: en gammal "vår kokbok" med just mitt namn i och som legat kvar där sedan studenten 1998 (22 år) och väntat på mig! Nu står den där den ska vara: i mitt kök!


-Vi kör igen nästa år! Måndag vecka 30! Kom ihåg det när ni rensar där hemma under året, skriv "Byloppis" på kartongerna!


Text och bild: Hedeinfo


Comments


bottom of page