top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Carolas nystartade Cayoda

Ett par dagar varje vecka kommer Carola Sandberg till Fjällhälsan i Hede för att ta emot enskilda personer eller grupper till samtalsterapi. Lika mycket tid spenderar hon på sin nyöppnade mottagning i Sveg.

Carola är utbildad bland annat till beroende terapeut, 12-stegsbehandlare och går just nu en distansutbildning för att bli behandlingspedagog, en 2 årig utbildning som hon blir klar med i maj. Tidigare har hon arbetat på beroendeenheten i Härjedalens kommun men i höstas tog hon steget och startade eget. Att starta eget har hon drömt om länge och det var väl helt enkelt rätt läge nu, konstaterar hon när vi sitter ner tillsammans och pratar. Carola kommer från början från Hudiksvall men flyttade för ca 4,5 åren till Härjedalen, något som inte har ångrat en enda dag. Hon trivs otroligt bra

Carola berättar att ett beroende idag kan vara så mycket mer än alkohol, droger, läkemedel och spel. Det är dessa fyra som idag klassas som en sjukdom och som man kan söka vård för.

-Många beroenden faller mellan stolarna, så som till exempel shopping, säger Carola.

Carola berättar att behovet av samtalsterapi ständigt ökar. Människor blir allt med medveten om sitt inre mående, sitt psykiska mående och förståelsen över att man reagerar på ett visst vis av en anledning.

Om man har behov av att prata så kan man kontakta Carola pch hennes företag Cayoda direkt. Man går alltså inte via socialtjänsten för att få boka en tid hos henne. Det hela går väldigt diskret till. Carola är flexibel för att kunna möta många olika behov.

-Vissa har inte möjlighet att komma till mig under dagtid. Det kan vara för man inte kan eller vill gå ifrån jobbet och vissa är egna småföretagare. Till dessa hittar vi en lösning på kvällstid, säger Carola.

Det här med samtalsterapi, samtalsgrupper och liknande är för att öka medvetenheten hos just den individen. Varför man beter sig på ett visst vis i en del situationer. Carola har inte enbart samtalsterapi utan föreläser också i ämnet vid olika tillfällen. Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan i Hede arrangeras nu en föreläsning: "Anknytning och relationer: Din uppväxt - vem är du idag?"

-Sista anmälningsdag har passerat nu till denna träff, men kontakta Studieförbundet Vuxenskolan i Hede så ordnar vi nog det, hälsar Carola.

Hedeinfo passar härmed också på att önska Carola varmt lycka till med sitt nystartade företag Cayoda & välkommen till Sonfjällsbygden.

Text: Hedeinfo

Bild: Carola Sandberg

Comments


bottom of page