top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Dags att ta steget?


På Hedeinfo.se finns en sida som heter "Flytta hit". Här finns lite olika info som kan komma till pass när man går i tankarna om att ta steget att bli Härjedaling, helt enkelt.

Jag hoppas att sidan ska vara en inspiration, och hjälp för dig som känner dig nyfiken och vill veta mer om hur det är att flytta till Härjedalen. Vi ser ett ökat intresse på att flytta hit. Du är kanske en av dem?  Har du frågor & funderingar? Kontakta "VÄLKOMT-TEAMET I SONFJÄLLSBYGDEN" - så ska vi försöka hjälpa dig med dina funderingar. Kontaktuppgifter finns på sidan där vi även presenterar välkomst-teamet. Ett par gånger per år försöker vi träffas alla inflyttare och välkomstteamet för att knyta kontakter! Nästa träff håller vi lördag den 27 november, i samband med årets julkväll i Hede och då är alla varmt välkomna! Oavsett vart i Härjedalen som du har eller tänker att du ska flytta hit.


Vet du om vikten av att vara rätt

folkbokförd? Det gäller att vara rätt folkbokförd den  1 november  I Sverige fungerar folkbokföringsreglerna som så att där man är skriven den 1 november är viktig, för det är till den kommunen som man betala skatt kommande år. För Härjedalens kommuns del så är detta system ofördelaktigt då mycket av inflyttningen sker efter den 1 november, främst av de som jobbar säsong inom turistnäringen.Varje skattebetalare är otroligt viktig för Härjedalens kommun för kommande års budget. ​Är du inte skriven här ännu, eller vet du någon som är på väg att flytta hit?  Berätta vikten för dem varför det är viktigt att skriva sig här före 1/11. Vänta inte in i det sista, gärna ett par veckor innan, så att det hinner registreras korrekt.

Det ger mer till oss alla i Härjedalen! Tillsammans gör vi skillnad!

Dela gärna♡

Text och bilder: Hedeinfo

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page