top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Den lokala utvecklingsplanen är här!

I torsdags kväll samlades närmare 60 personer på Hede församlingshem för att vara med av släppet av den lokala utvecklingsplanen för Sonfjällsbygden. Ett arbete som pågått sen december 2022 och bestått av ett antal kreativa träffar med olika arbetssätt. Några från utvecklingsgruppen presenterade planen i stora drag. Men finns i sin helhet att ta del av här nedanför i inlägget samt på Hedeinfo.se.


I samband med släppet överlämnades en check på 15 000 kr från själva projektet med utvecklingsplanen. Checken överlämnades ut av Lisa Ahlstedt, Härjedalens kommun som varit processledare och emottogs tacksamt av Sonfjällsbygdens utvecklingsgrupps deltagare Emma Backman. Det bjöds sedan på kaffe och tårta av projektet, men även spontan trevlig musikunderhållning, vilket uppskattades! Tack Dan Regnander.

Hur går vi vidare?

Den 26 oktober, kl.18.30 träffas vi på Hede turistbyrån och spånar ihop oss om hur vi går vidare! Alla är välkomna och ju fler vi är, desto roligare och bättre blir det! Ta med en kompis och kom!

Det är nu det roliga börjar, när vi får börja dyka ner djupare i de 4 olika områdena:

  • inflyttarattraktion

  • samverkan

  • anläggningar

  • utveckling av friluftsliv för boende och besökare

och göra skillnad för vår bygd. Varje år kommer denna plan sedan revideras, kompletteras och utarbetas vidare.

Under kvällen fick vi även höra Hans Heuser, Härjegårdars VD berätta om seniorboende som just nu byggs på Postgränd 1 och 2. Anmäl er och läs mer på www.harjedardar.se

Läs mer i morgondagens inlägg här på Hedeinfo.se!

Men även några ord om skolans ombyggnation som går enligt planerna.


Anders Häggkvist fanns på plats som berättade och fick svara på lite olika frågor från deltagarna som rör bygden. Bland annat kom vägarna på tal, där det snart ska vara informationsmöten, som vi alla blivit kallade till att delta på.


Hede Företagargrupps ordförande presenterade även verksamheten och kommande projekt och vad som man arbetar just nu med, såsom Frilufts/skoterbroprojektet, köpet av området vid Hede Folkpark, tomten på Ljusbergsväg och elavtalet.

Vill du bli medlem eller veta mer besök gärna Hede Företagargrupps kontor eller www.hedeforetagargrupp.se


Tack alla ni som kom och som engagerar er!

Tillsammans är vi Sonfjällsbygden!🤩


Läs och ta del av Sonfjällsbygdens utvecklingsplan här:

Lokal utvecklingsplan Sonfjallsbygden 20231012
.pdf
Ladda ner PDF • 14.17MB

(utvecklingsplanens bilagor kommer lite senare på Hedeinfo.se- startsida)


Comments


bottom of page