top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Eldsjälar fixade bron vid Brovallstjärn


I veckan som gick lyste solen på våra eldsjälar när dom fixade bron vid Brovalltjärn, leden mellan Västsätern och Skärsjön. Håkan, Håkan, Gunnar, Bertil, Conny & Anders var med denna gång. Dessutom har Gunnar har varit i farten med pistmaskinen innan helgen, mellan Råndalen till Yttersjönstugan. Vi håller tummarna för mer snö, i veckan har det pendlat mellan plus och minusgrader så det är hårt på lederna. Allt liknande arbete samt sladdning av leder i Hede skoterklubb sker ideellt, vilket är helt fantastiskt!

Klubben har fem egna raststugor som Du är välkommen att besöka när Du vill. Stugorna är timmerhus på 12-15 m². De är öppna året runt och är utrustade med vedkamin, ved, nödsovsäck och nödproviant. Övernattning får ske i stugorna max en natt. De finns vid Lillfället, Kölstugan. Vemstugan, Storrassen och Yttersjön. Mer info om stugornas läge hittar ni här. Klubben har även placerat ut 4 st vindskydd i området. Vid Stöpsjön, Vitdalen, Gruckan och Vinberget.

För information så kommer Härjeåns Nät att bygga en luftledning mellan Messlingen och Särvsjön under vintern. Ledningen kommer att korsa skoterleder på två ställen. Traktorer och andra arbetsredskap kommer att kunna finnas på och omkring lederna medan arbetet pågår. Vi ber er att vara extra uppmärksamma om ni åker i det området.


Hede Skoterklubb, i mitten av Härliga Härjedalen, omfattar byarna Hede, Långå, Råndalen, Ransundet, Särvsjön och Medskogen. Vi har 45 mil skoterleder, 5 raststugor och 3 vindskydd. Allt arbete i klubben, t.ex sladdning av leder sker ideellt. Skoterledskarta samt skoterledskort finns att köpa bland annat på Jönnbua, Preem och Hede Turistinformation. Medlem blir Du enklast genom att sätta in årsavgiften på vårt Bg konto: 252-8016, ange Ditt namn och Din adress på talongen. Till tidigare medlemmar skickas en inbetalningsavi ut årligen. Årsavgiften gäller fram till nästa årsskifte, oavsett när på året den betalas in. Så har ni inte redan löst medlemsskapet för 2020, kan det vara dags att göra det. Tack för att du stödjer Hede skoterklubbs arbete och varmt välkomna som medlem!


Kommentare


bottom of page