top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

En ynnest att få uppleva detta på hemmaplan


Skriven av Patrik Håkansson 14 oktober 2018


Foto: Håkan Persson

Fick en Chuck Berry box när jag fyllde år, Rock And Roll Music - Any Old Way You Choose It - The Complete Studio Recordings ... Plus! En 16 CD´s box med två medföljande böcker. En rejäl pjäs som tagit en stund att tröska igenom.

Denna box innehåller det mesta som han har gjort plus outtakes och några live framträdanden. Jag var inte riktigt beredd på hur mycket blues som denna rock kung spelat in. Han har faktiskt fler inspelade blues låtar än rena rock låtar om man skulle börja räkna efter och det är ju inte direkt det han har blivit känd för.

En annan rolig sak är att det finns en uppsjö av låtar som bygger på det klassiska Johnny B Goode riffet. Blir lite komiskt i live sammanhang när han tex kan börjar spela och sjunga versen till Bye Bye Johnny. När han sen kommer till refrängen så börjar publiken sjunga refrängen till Johnny B Goode istället. När sedan nästa vers kommer då har också han hoppat över till Johnny B Goode.

Men han är ju främst en artist som gör sig bäst när man också får se honom (kolla på youtube på de låtar som finns från 1972 inspelat i London).

Den 8 Juli 1989 befann jag mig, som många andra Härjedalingar, på parken i Hede. Det var en ynnest att få uppleva detta på hemmaplan och jag är Erik Persson evigt tacksam för det. 2007 såg jag honom på Stenegård i Järvsö. Inte lika vital denna gång, men Chucken är ju alltid Chucken och man vet aldrig vad som händer när han står på scen. Måste vara både roligt och lite nervkittlande för musikerna att spela med honom när han får sina infall.

Ett lite hårdare tips som avslutning, Nitemare från Canada. https://www.youtube.com/watch?v=mYwtXblnRAA

bottom of page