top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Festen som regnade bort

Skriven av Håkan Persson 9 april 2019

Kanske inte många som kommer ihåg att Tommy Körberg uppträdde på Hede Hembygdsgård. Detta samma helg som Östen med Resten fanns på plats och allt borde varit en succé. Musikaliskt var nästan onödigt bra. MEN, det urusla vädret under denna sommar sabbade allt och det var tyvärr inte många som vågade sig ut i blötan.

- Hela arrangemanget regnade ju bort, trots Körberg, Östen med resten, Ewert, m fl. berättar Peder Persson.

Arrangörerna med Peder i spetsen fick låna piano av kyrkan som fraktade dit och de lejde in en pianostämmare på morgonen samma dag.

-Och Ja, Körberg var helt suverän, och en trevlig person! Så jäkla synd på vädret så inte fler kom å fick uppleva denna världssångare på hembygdsscenen, säger Peder. -Arrangemanget gick ju i förlust såklart, så nån vecka efter gjorde vi en "Stödgala för musikfestivalen på samma scen med endast oss bymusiker, det blev däremot en publiksuccé och skulderna kunde betalas.

Det här var 1992, samma år som Tommy Körberg gjorde ett kort men lyckat gästspel tillsammans med Celine Dion. Om du mot förmodan missat det kolla in https://www.oppetarkiv.se/video/6540208/celine-dion-och-tommy-korberg-1992

Comments


bottom of page