top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Fjällvandring lockar mångaFjällvandring är något som lockar väldigt många i år. Frisk luft, vackra vyer, gott om utrymme och ett minne för livet. I Sonfjällsbygden har Sonfjället blivit väldigt populärt att besöka. På ett par år har länsstyrelsens mätningar gått från 6 000 besökare till 22 000 besökare som uppmättes i fjol. Och i år kommer nog siffran öka avsevärt!


Ett annat hett tips är Särvfjället! Följ vägen från Hede mot Särvsjön men ni svänger av upp mot Fjällorren i Nysätern. Här är det lättvandrat för stora och små, med en riktig känsla av att vara mitt bland fjällen. Det finns en stig som leder upp på en topp, den går lite brant upp men när ni väl är uppe är det helt klart värt det! Underbara vyer så långt ögat kan nå! Ta med er en ryggsäck med lite matsäck och nått att dricka, en kikare, regnjacka, mössa eller buff och kanske fingerhandskar. Såklart stoppar ni ner skräpet i ryggsäcken och kastar det hemma i soporna. När ni kommer ner igen från fjällturen så kan ni även besöka Fjällorren som serverar både fika och mat.


Är ni ovana och osäkra kan det vara ett bra tips att boka vandring med guide! Kontakta Hede turistinformation för mer information.


Text och bild: Hedeinfo

Comments


bottom of page