top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Gamla Folketshus

Skriven av Rosita Persson 8 juli 2018


Det var tisdag den 3 november 1953 som Hede Folkets hus brann ner. Eivor Pettersson (Engström), Ivar och Evert Amundsson då 15 år gick halv korrespondens för realskola där. Dessa ungdomar satt och väntade på sina klasskamrater från Oviken och Vemdalen inne i skolsalen. Klockan var halv 11 och skolan började först klockan 11. Eivor sa att det ryker från taket och alla 3 sprang ut. De såg röken rulla efter plåtaket och den kom snabbt ut över allt.

Vaktmästaren Frans Amundsson bodde uppe på med sin familj och gänget sprang dit för att varna. Evert var först och där uppe var det stumt med rök. När de kom ut igen exploderade fönsterna. Frans fru Anna-Greta hade gått för att handla på Grindes men lilla dottern Alice, 1 år låg tyvärr och sov uppe i lägenheten. Det var troligen en spricka i skorstenen som orsakade branden.

Senaste inlägg

Visa alla

Vårfest i Hede 8 maj!

Onsdag den 8 maj kommer det bli vårfest I Hede igen. Håll utkik efter kommande annonser. Butikerna har öppet till 20 och har finfina erbjudanden i butikerna! Handlare! Skicka gärna in era annonsunderl

bottom of page