top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Grattis till Examen!


Vi säger stort grattis till Annethe Sundin, Långå som i torsdags tog sin examen och kan nu titulera sig psykiatrispecialiserad undersköterska/vårdare/pedagog. Utbildningen har varit under 2 år och Annethe har läst den på distans, på halvfart. Examen fick hon ta tillsammans med sina 18 kurskamrater via länk, på distans. Under utbildningen har de träffats ett par gånger per termin under ett par dagar i Kramfors, annars har studierna skett på distans.


Under sin utbildning har Annethe haft praktik under tre veckor vid Östersunds sjukhus där hon trivdes mycket bra. Hon praktiserade då på en psykos/ ätstörningsavdelning vilket hon berättar har varit väldigt lärorikt och intressant. Hennes examensarbete handlade sedan dessutom om organisk psykossjukdom.


När jag frågade Annethe varför hon hade valt just den här utbildningen berättade hon att psykiatri är något som alltid har intresserat henne och att hon i sitt ordinarie arbete inom äldreomsorgen känner att det här är något som det finns ett allt större behov av. Men helst av allt skulle hon åka runt och föreläsa i skolor om psykiskt ohälsa, suicide, ångest och oro och sprida till ungdomarna att det här är något som är otroligt vanligt och att det finns hjälp att få.

Vi säger stort grattis igen och varmt lycka till!


Text: Hedeinfo

Bild: Annethe Sundin

bottom of page