top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Grattis till pristagare & stipendiater 2020


Igår, måndag 5 oktober lät Härjedalens kommun meddela namnen på kulturpristagare, kulturstipendiat, idrottspristagare och idrottsstipendiat för året 2020 via deras hemsida.

Jag tycker att det är väldigt roligt, och fler med mig såklart att Hedesonen Peder Persson är årets kulturpristagare och Sofia Jonsson, som har Hede SK som sin hemmaklubb kammade hem ett idrottsstipendie! Stort varmt grattis extra grattis till Er!


Texten nedan är hämtad från herjedalen.se:


Tillväxtutskottet har fattat beslut om kulturpristagare och kulturstipendiat 2020. - Det fanns ett antal värdiga kandidater till både pris och stipendium. Ett enigt utskott tyckte emellertid att dessa stack ut, säger tillväxtutskottets ordförande Lars-Olof Mattsson (M).

Kulturpristagare Peder Persson Härjedalens kommuns kulturpris på 10 000 kronor tilldelas Peder Persson, musiker och låtskrivare. Peder Persson fångar med sin musik och sina texter på hedemål den härjedalska livsstilen. Han gräver med ord och toner djupt ner i den härjedalska själen och trollar med orden så att varje lyssnare får känna glädje och sorg.

Kulturstipendiat Shady Frank Kulturstipendiet 2020 på 5 000 kronor går till bluestrion Shady Frank. De har att sedan starten 2016 gett ut sitt första album, Home, och släppte under sommaren sitt andra album Burnin’. Shady Frank fångar lyssnare i alla åldrar och är mycket uppskattade på scener i och utanför kommunen.

Tillväxtutskottet har fattat beslut om idrottspristagare och idrottsstipendiat 2020. - Vi är stolta över våra duktiga idrottsungdomar och glada över att vi i all anspråkslöshet kan bidra till deras fortsatta framgångar, säger tillväxtutskottets ordförande Lars-Olof Mattsson (M).

Idrottspristagare Marcus Ohlsson Härjedalens kommuns idrottspristagare 2020 är Marcus Ohlsson, snöskoter freestyle. Marcus har med målinriktat fokus tagit sig upp i världstoppen på sin freestyleskoter. Under vintersäsongen 2019-2020 tog Marcus steget upp på världscuppallen och placerade sig bra i den prestigefyllda tävlingen X-games.


Idrottsstipendiat Sofia Jonsson Härjedalens kommuns idrottsstipendium tilldelas 2020 Sofia Jonsson, skidskytte. Med målmedveten och hård träning har Sofia under säsongen erhållit framskjutna topplaceringar med bland annat medaljer på junior-SM i skidskytte.

Tillväxtutskottet fattade beslut 5 oktober 2020. Protokollet justeras de närmaste dagarna. Stipendiet och priset delas ut på kommunfullmäktigemötet 30 november 2020.


Varmt gratiis till Er alla!


Bild: Hedeinfo

Comentarios


bottom of page