top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Gunnars årliga pimpeltävling

Skriven av Hedeinfo 2 maj 2019

På påskaftonen hade Gunnar Myhr traditionsenligt ordnat med en pimpeltävling i Ransundet och det började redan för 39 år sen. Så detta året blev det 40-års jubileum. Som tack fick Gunnar ett plakat där vi hoppas på 40 år till.

53 skotrar och runt 80 personer hade samlats på Spjutsjön i det underbara påskvädret. Det fiskas i 2 timmar och barnen blir bjudna på kokkorv och godis. I år heter vinnaren Isak Rosengren, en 11-åring från Gävle som fick4 fiskar. Bucklan får man ha ett år och gravera in sitt namn. Den som först vinner 3 gånger får behålla den.

Enligt Gunnars regler vinner man på antalet fiskar och inte på vikten.  Alla som fått fisk får sen välja från Gunnars stora prisbord som många skänkt priser till. Även dom som bara känt ett napp. Efteråt plockas det fram godsaker ur ryggsäckarna och vi mår gott i varandras sällskap. Tack Gunnar för att du gör detta varje år!

Senaste inlägg

Visa alla

Uthyrning av nya vackra Per-Albinfjöset

Vi har hört att det går rykten på byn om vad det kostar att hyra Per- Albinfjöset, men nedan ser ni vad det kostar: * Hyra av festlokal, kök, diskrum, toaletter 5000:- , minus 10 % rabatt för medlemma

bottom of page