top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Härjedalen Glamping i Hede!Maret Nystad mötte mig med ett stort välkomnande leende på trappen när jag besökte henne för att göra en intervju om Härjedalen Glamping i Hede - en satsning med stort nytänk!


I höstas flyttade Maret Nystad och Jon-Henrik Fjällgren från Mittådalen till deras hus "västibyn" i Hede, vilket är fantastiskt roligt! Dessutom kommer paret att få tillökning i höst!

Nu under våren och sommaren har vi alla nog alla lagt märke till att det byggs, snickras och fixas ute på gården hos dem. Maret berättar att de har drömt om att skapa en turistverksamhet med fokus på samiskt kultur och det är just det som paret nu bygger upp i Hede! Fantastiskt initiativ! Maret kommer från en samiskt familj i Norge, som sedan många år arbetar med turistverksamhet.


Deras första glamingtält står nu redo för att ta emot gäster till en helt unik upplevelse, tänkt för 2-4 personer. Glamping är relativt nytt i Sverige och är som en glamorös camping. En kombination mellan tälta och bo på hotell, kan man enkelt uttrycka det. Man vill uppleva naturen på nära håll men ändå njuta av en god natts sömn i en säng och andra bekvämligheter. När man bokar boende på Härjedalen Glamping sover man i ett vackert canvastält som är placerad på ett trädäck. I tältet finns bekväma sängar, fåtöljer och en härlig kamin där man ser brasans flammor från sängen. Allt i väldigt lugna naturliga färger. Utanför tältet fortsätter trädäcket. Där man kan sitta och relaxa - helt enkelt bara njuta. Intill tältet har de byggt upp en vedeldad badtunna och bastu.

-Middagen lagar gästerna själva i grillkåtan som just nu ska byggs upp i renhägnet här bredvid, peker Maret. Redan i höst hoppas de att kunna ta hit ett par renar, för att gästerna ska kunna komma riktigt nära djuren och mata dem.

- Och efter en god natts sömn serveras en frukostbricka till tältet, säger Maret.


- Det här är ett miljövänligt alternativ på boende, berättar Maret vidare. I princip allt är inhandlat på loppis, förutom sängkläder och handdukar såklart. Man eldar med ved och det finns inte någon elektricitet här.


Härjedalen Glamping finns på Instagram och det kommer även att släppas en hemsida framöver. Bokningarna görs via denna Airbnb-länk just nu.


Under senhösten och vintern kommer det även gå att boka andra arrangemang i tältet.

-Kanske till exempel Yoga, jobbmöten eller för att fira något, säger Maret och förklarar att då plockas sängarna ut och det blir andra sittmöjligheter.I framtiden hoppas Maret och Jon-Henrik på att kunna bygga fler tält, men även så har paret en massa andra planer och idéer vilket vi välkomnar varmt!


Hedinfo passar på att hälsa Maret och Jon-Henrik varmt välkomna till Hede och stort lycka till med satsningen! Väldigt roligt!

Comments


bottom of page