top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Härjegårdar utreder förutsättningarna för ett Seniorboende i HedeHärjegårdar Fastighets AB utreder just nu förutsättningarna för ett seniorboende i Hede. En del i denna process är att genomföra en enkätundersökning till personer boendes i västra delen av Härjedalen, i åldersgruppen +62 år och uppåt. Syftet med undersökningen är att ta reda på intresset av att i en framtid bosätta sig i ett seniorboende i Hede. Undersökningen kommer att ske via telefonintervjuer av en extern leverantör som heter Origo Group och påbörjas tisdag 20 april.


Härjegårdars definition av ett seniorboende är: Ett boende för den pigga/aktiva pensionären (+65år), med eller utan beviljad hemtjänst. Ett boende som ska präglas av trygghet, gemenskap och närhet till service.

Utgångspunkten för utredningen är en befintlig fastighet mitt i Hede, med adressen Postgränd 1 och 2, som iså fall är tänkt att totalrenoveras till ett nybyggnadsskick, vilket innebär nya ytskikt, nya kök, nya badrum/duschrum/WC och nya installationer (El, ventilation, värmesystem). Fastigheten kommer att hålla en hög tillgänglighetsnivå, vilket bl.a. innebär hiss. Varje lägenhet kommer att få en egen balkong/uteplats, det kommer att finnas P-platser under tak (carport), lägenhetsförråd i källaren samt gemensamhetsytor för samvaro/aktivitet inom fastigheten.


Sveg 2021-04-14


Hans Heuser VD Härjegårdar


Text: Hans Heuser, Härjegårdars VD
-Hedeinfo tillägger:

Fantastiskt nyhet att Härjegårdar utreder denna satsning på seniorboende i Hede!


Sprid gärna bland era vänner och bekanta att denna telefonundersökning kommer att ske, så att många kan svara på undersökningen.


Det finns ett stort behov av boende i byn, och efterfrågan på hus ökar. Med en sådan är satsning kommer det att kunna erbjudas ett attraktivt boende, centralt i byn och nära till affär, apotek och Fjällhälsan till exempel. Dessutom till en rimlig peng!


I och med detta kan det bli några hus för in eller hemflyttade barnfamiljer! Förhoppningsvis ställer sig många positiva i undersökningen och så man ser att en efterfrågan finns i Hede.Bild och eftertext: Hedeinfo


Comentários


bottom of page