top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hede har trollbundit oss totalt

Skriven av Emelie Nordlund 22 januari 2018

År 2009 köpte svärmor sig en stuga i Skärsjövålen där vi spenderad många helger tillsammans. Allt eftersom vår egna familj växte fram bestämde vi oss för att titta efter en egen stuga. Det blev klart över en helg. September 2014 köpte vi oss en stuga i Skärsjövålen.


Hede har trollbundit oss totalt. Från Sundsvall till Hede tar det ca tre timmar, vilket är en resa som är rimlig att göra över en helg. Väl i Hede finns allt vi har hemma och lite där till. Största skillnaden från Sundsvall till Hede är ändå människorna och dess ”kultur”. Här får du över ett telefonsamtal låna en släpvagn av en vilt främmande människa mot ett ”tack”, åka och plocka virke på sågen och betala i efterskott m.m. Det är lite mer ”som du vill bli behandlad, behandlar du andra”. 


Kan berätta ett senario som aldrig skulle funka i Sundsvall och säger (för mig allafall) en hel del om Hede och människorna. Jag åkte ner till 'byn' för att handla och sprang in på apoteket, där va det fullt med folk. Säkert nio stycken som stod på tur att få hjälp. Jag ställde mig i vad jag trodde va kön och väntade på min tur. Bara de att det var ingen kö, gubben som satt längst bak kom in nästan först och fick därför gå först. Alltså, alla i affären hade stenkoll på vem som kom in i vilken ordning och i den ordningen fick man hjälp. Här hemma i stan är det 'står-du-inte-i-kö-räknas-du-inte' stilen. Blev riktigt imponerad. När det var min tur släppte alla fram mig och hon i kassa var super trevlig. Riktigt coolt. 


Hede i sig ligger, för oss, perfekt. Här har du nära till affärer, fjäll, skidbackar, skoterleder & fiskevatten. Här vill vi stanna och låta våra, snart två barn växa upp, ta del av människorna och framför allt naturen som Hede med omnejd har att erbjuda. Hälsningar två tacksamma människor på snart trettio år som hittat till Hede.

Comments


bottom of page