Hede Modellflygklubb


Modellflygentusiaster. Stående fr.v. Arne Karlsson, Tommy Suokas, Rolf Backman, Sonny Brännström och Håkan Westlund. Nedre raden fr.v. Kompis (hunden), Patrik Mikelsson, Hans Persson och Mats Liljemark. Hedlanda ca. 1980-81.

En sommar i slutet av 70-talet var jag och Patrik Mikelsson och hälsade på Susanne Karlsson på Stiftelsegatan. Hennes pappa Arne höll på med någonting som drog till sig vår uppmärksamhet, han fixade med ett rödvitt radiostyrt flygplan som hette Snoopy. Det var början på några intensiva år med en hel del flygande men också minst lika mycket lagande och en del skador.


Vi följde till en början med Arne ut till Hedlanda och tittade på, ibland kunde vi cykla ända dit från Hede för att kolla om han var där. Fler och fler i vår ålder blev intresserade. Rickard Olsson, Anders Priedemann, Jonas Jonasson, Esbjörn Westlund, Håkan Persson är några jag minns. Sonny Brännström och Uno Hedin är andra. Jag minns också att Kurre Kock brukade följa med Sonny och fräsa ihop lite mat där ute på Hedlanda. Uno Hedin började t.o.m ta hem lite modellflygsgrejor till Järnaffärn så vi hade och laga med (och det behövdes det gott om). Själv tog Uno hem en radiostyrd helikopter som vi alla var imponerade av.


Till