top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hede pistolklubb

Skriven av Rosita Persson 10 juni 2018

Pistolskytte är en spännande sport för både tjejer och killar i alla åldrar, och kanske den skyttegren som kräver mest av utövaren i form av koncentration och starka nerver. Inom grenen finns en mängd olika tävlingsformer och vapen, från luftpistol till .357 Magnum. Vi skjuter mest med .22, d.v.s salongsammunition. Dessa vapen ger mycket liten rekyl och lämpar sig väl även för ungdomar. Vi skjuter på 25 meters avstånd mot en tavla där 10 poäng är 5 cm i diameter.


Alla är välkomna, och om du inte har någon egen pistol finns det pistoler att låna på plats. För 50 kronor ingår ammunition för 10 serier med 5 skott i varje serie. Om du vill skjuta pistol behöver du vara medlem i Hede Pistolskytteklubb. Årsavgiften är 200 kronor för vuxna och 60 kronor för ungdomar under 16 år. För luftpistol finns ingen åldersgräns men för kal. 22 ska du fylla 15 år detta år för att skjuta.


När du har varit medlem i minst 6 månader och skjutit tre guldserier (46 poäng eller högre) samt tre snabbserier (36 poäng, 5 skott på 12 sekunder) kan du ansöka om licens för en egen pistol. Våra träningskvällar är söndagar mellan 18-20.


Kontakta Jim Fredriksson om du vill ha mer information om vår verksamhet på 070-5705764 eller jimf@live.se

ความคิดเห็น


bottom of page