top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hem till tryggheten och lugnet

Skriven av Rosita Persson 19 januari 2019

Har träffat hemvändaren Karin Sundeberg som är född 1955. Gymnasiet gjorde hon i Östersund 1971 men gick inte klart sista året. Nu på senare år tror hon det var svårigheten med att bo borta. Karin fick istället jobb som barnflicka hos Vivi Sjöström som var föreståndare på Hedegården. Helst ville Karin bli förskolelärare men det var svårt att komma in på den skolan så hon fick praktik på lekis som det hette då och låg i Församlingshemmet.

1975 träffade hon Jan-Ove Jonasson på en dans i Rätan. Med honom fick Karin sonen Andreas som föddes 1976. Förhållandet tog slut 3 år senare. Hon jobbade lite på OK-baren mellan 77-79 och gick sen barnskötare på Frösön ett år. Här fanns inget jobb så Karin sökte i hela Sverige och började på ett dagis i Husby, Stockholm 1982. Ett år senare flyttade hon med sonen till Matfors som senare blev Sundsvall. 1985 träffade hon karl-Gustav Magnusson som hon gifte sig med 1988 i Västsätern. 

1990 bar det hemåt och men redan 3 år senare blev det dåligt med jobb på sågen där maken jobbade så det blev en flytt till Sundsvall igen. Karin läste in gymnasiet ett år och det blev tyvärr skilsmässa 1995. Den sommaren tillbringade hon, Andreas och mamma Inez i Västsätern med 4 kor och det var helt underbart berättar Karin och drömmer sig tillbaka.

Karin vikarierade på 7 jobb ett dag innan hon fick anställning på ICA Stubinen i Sundsvall. På en dans 1996 träffade hon Kent Grundström. Det var dåligt med jobb för Kent men hans bror som bodde i Norge sa att där fanns det jobb och de flyttade till Strömmen som är en del av tätorten Oslo 1998. De köpte lägenhet och Karin fick lån i Rörosbank bara för att hon var Härjedaling. 

2000-17 jobbade Karin på tullen i Oslo. Först som inköpschef för kontorsartiklar och sen på journalarkivet. 2005 gick Kent och hon skilda vägar. 2015 började hemlängan att gro i henne väldigt mycket. Först var Karin med om en olycka som satte stopp för vidare jobb som blev sen arbetsprövning först med 20% sen 50%. En vännina dog plötsligt i samma veva och hon ställde sig i kö för en lägenhet här i Hede. Så i februari 2017 ringde de och sa att det fanns en ledig åt mig skrattar Karin. Hon vikarierar på Hedegården och på förskolan. 

På fritiden stickar hon och löser korsord, umgås med familjen och dansar gärna. Det är så härligt att få komma hem till tryggheten och lugnet igen .....

Comments


bottom of page