top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hemester - Sommaren 2020


Hemester. Nej då jag har inte skrivit fel bokstav i början på ordet. Hemester är ett ganska nytt ord som man i Sverige har börjat använda och är en kombination av orden hemma och semester. I engelskan använder man redan ordet staycation. Det hela går ut på att man semestrar i sitt närområde med fokus på upplevelser i den egna regionen. Man kan även använda ordet svemester och då betyder det att man väljer att semestra i Sverige. Inom Jämtland/Härjedalen använder man även den dialektala varianten Heimester. Att välja att semestera på hemmaplan kommer antagligen vara populärt alternativ i år. Vi har ju inte en aning om hur läget är här hos oss när sommarsäsongen kör igång.


Fördelar med hemester i vår region kan vara att man gör man mycket utomhusaktiviteter, det blir sällan trängsel, man kan gå på självguidade turer eller mindre guidegrupper för en unik upplevelse. Det är ett bättre miljövänligt alternativ än att åka till andra världsdelar för en kort semestertripp. Oftast funkar det också mycket bättre för barnfamiljer att semestra på hemmaplan i en trygg och välbekant miljö. Många kommer nog i år att boka i sista minuten, eftersom läget är osäkert kring både sin egen hälsa, arbetssituationen och hur omvärlden ser ut vid tiden för sin planerade semester.


Många företagare och föreningar tänker redan till i vårt område för att minska smittspridningen så gott det går. Man anpassar utbudet, kollar av köflöden, ökar städfrekvensen, erbjuder hemleverans, ja listan kan ju göras lång. Det är ett extremt konstigt läge och alla gör nog sitt yttersta för din och min säkerhet. Jag tror att det här är nått som semesterfirare kommer funderar på, när dom väljer vad dom ska hitta på i sommar och kommer nog att höra sig för om innan. Fler kommer att kanske välja att fjällvandra med eget tält, komma ett par nätter med sin egen husvagn eller hyra en privat enskild stuga i fjällen istället för mitt i smeten i en storstad.


Vi har ju tur, vi som redan bor här att vi har ett sånt fantastiskt område med milsvida vidder att breda ut oss på för att uppleva vår vackra natur!


Har Du ett eget guldställe som Du kan tänka dig att dela med dig av, så lyfter vi det här på hedeinfo: "Sommarens hemestertips i Sonfjällsbygden!"

Maila eller ring mig, Olivia på 070-7379740!Bild & text: Hedeinfo

Comments


bottom of page