top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hubb - vad är det egentligen?


Som jag skrivit om tidigare och som jag hoppas ingen har missat så har Härjedalshubben öppnat upp i Hede, vid Steelex lokaler på Industrigatan.


Men Härjedalshubben - vad är det för något? Vad är en hubb?

Jo, den frågan har jag fått några gånger och jag tänker att det kanske behövs en liten förklaring!

Enligt nationalencyklopedin :

hubb hubb, nätverkshubb, nätnav, 

engelska hub, 

central enhet (nod) i ett datornät.

Hubbar används för att ansluta datorer med varandra och med internet.


Man använder alltså ordet mycket i datasammanhand, såsom nätverkshubb eller USB-hubb. Eller till exempel vid flygplatser där många människor byter plan.


Men vi tänker oss ju Härjedalshubben som ett nav, ett nod eller en central. Ett ställe där fler kan ansluta sig till ett mänskligt nätverk för att utbyta kontakter, erfarenheter och nätverka med varandra.


I Härjedalshubben finns 9 arbetsrum med ett eller flera höj och sänkbara skrivbord, bekväma kontorsstolar och fiber. Du tar själv med din laptop, pärmar eller andra utrustningar du behöver. I det öppna hubblandskapet finns lite fåtöljer, höga ståbord och barbord omtanke hellre vill sitta där.

I konferensrummet som finns att hyra finns en 75" skärm med webkamera, projektor, whiteboard och blädderblock.


Men det är ju inget som säger att du måste jobba med datorer, för att vara på hubben! Du kanske är barnboksillustratör, fotograf, klassisk massör, samtalsterapeut, pluggar på distans, ekonomisk rådgivare eller advokat? Du kanske har behov att ta emot klienter, gäster eller säljare? Då bokar du helt enkelt ett eget rum. Ja och som ni förstår så är alla är välkomna till Härjedalshubben!


Det här har blivit ett nav. En mötesplats. Mitt i Härjedalen! Lika långt i princip från alla håll. En schysst mötesplats. För oss alla!

Bokning och information sker via mig, Olivia Söderlund

Info@harjedalshubben.se

070-7379740 Text & bild: Olivia - Hedeinfo

Comments


bottom of page