top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

I Norge fanns han med stort H

Skriven av Rosita Persson 9 februari 2019


Juli 2017 flyttade Sonja Bengtsson, 31 år tillbaka till Hede. Hon gick handel i Sveg på gymnasiet och efter det har hon provat det mesta. Hon har stått i liften på Björnrike, satt plant och jobbat i Funäsdalen i 2 säsonger. Första gången på Topstugan och andra på Fjällsol. Sonja drog till Stockholm för att bli spaterapeut, en kurs på 10 veckor. Efter det jobbade hon i hemtjänsten i 8 månader i Vällingby.

Det bar iväg till Gävle där hon jobbade som kontrollant på FLB Logistik AB men det var inte så roligt, så då blev det jobb på en städfirma istället. 2009 drog ett helt gäng från Hede till Brumunddal i Norge för att sommarjobba på Notura. Där paketerades köttprodukter. Där jobbade killen med stort H, Jarle. Sonja blev kvar och fick jobb i en mataffär.

Hon har även jobbat på en dementavdelning och som personlig assistent. 2011 kom dotern Ottilia och 2015 sonen Elvin. Hemlängtan kom när Sonja fick barnen. -Man vill ge sina barn den uppväxten man hade själv berättar hon. Det lite lättsamare här än i Norge och så har jag saknat mina vänner. Nu jobbar Sonja som personlig assistent här i Hede

På fritiden är det familjen, vännerna, skoter, längdskidor och snowboard som gäller.

Comments


bottom of page