top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Ida tog med sig bronset hem i Slädhunds-SM

I helgen var det SM i slädhundskörning i Åsarna. Ida Persson från Hede ställde upp och körde i tävlingen med en av familjens vorshtrar Macallan och settern Tore som Ida fick låna av Kajsa och Martin i Långå. Ida körde i klassen sp2y (2hundar i ungdomsklass) sprint 5 km per dag.


Tävlingen kördes i 3 dagar och efter dessa dagar så räknade man ihop den totala tiden. I en klass där de körde 3x10 km med 4-spann så skiljde det bara 2 sekunder mellan 1:an och 2: an. Det finns flera klasser beroende på hur många hundar man har i spannet samt vilken typ av hundar man har. Sen är det även olika distanser beroende på i vilken klass man kör. Från sprint 5 km till medel distans 42 km Man har allt från 2-12 hundar i spannet.


Det var även en annan tävling i Åsarna denna helg i nordisk stil, då man har en hund i lina och så åker man skidor efter. Ida hann även att vara med på detta. För att förbereda sig för tävling så tränar Ida med en hund och skidor på olika skidspår eller så tränar vi spannkörning efter skoterspår och då kör Ida för det mesta med 4-spann med vorsteh och jämthund. Tyvärr så är det lite tävlingar i år då det är snöbrist där tävlingar skulle ha hållits. Men SM i linkörning uppe i Boden under SM-veckan ska vi prova åka till. Där är tanken att Ida ska köra individuellt samt i ett stafettlag.


Information och bilder: Hans Persson

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page