top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Jims underbara fågelkalender


Jim Bäck som bor i Hedeviken är en riktigt duktig fotograf! Titt som tätt får vi njuta av hans bilder på både nyheterna och väderrapporterna på TV:n. En fin marknadsföring för Härjedalen för bilderna är kanonvackra och visar upp snöfyllda landskap och vackra dagar, så som det oftast är här i Härjedalen! Jim brukar också lägga ut bilder i facebookgruppen "Vi som älskar Härliga Härjedalen"'


När Jim drar iväg med sin kamera har han ofta hunden Sigrid med sig vid sin sida. Klok som hundar kan vara har hon lärt sig att det är vissa fåglar som intresserar mer och många gånger är det Sigrid som har markerat och visat vart fågeln han söker sitter. Det kan vara till exempel Nordens minsta fågel; kungsfågeln som väger ynka 4-7 gram och som sätter sig högst upp i träden och därav mycket svåra att upptäcka. Kungsfågeln är relativt vanlig här i vårt område men ofta svår att se. Eller den tretåiga hackspetten, som Jim till en början trodde var en ekorre som knackade så löst i trädets topp tills hunden visade på att det var just den ovanliga sorten som Jim sökte.

För 4 år sedan gjorde han sin första fotokalender och började sälja dessa. Han fotar fåglar som finns lokalt här i vårt område altt från den vanliga talgoxen, blåmes eller domherren till mer ovanliga såsom stjärtmes eller olika ugglor. Kalendrarna är en perfekt present för födelsedag eller julklapp. Och bilderna kan man ju fortsätta njuta av även om året har gått.


Jims vackra fotokalendrar kan ni köpa på Trosaviks slöjd och Café som har öppet följande tider under sportloven:

vecka 8 - fredag till söndag kl 11-16

vecka 9 - fredag till söndag kl 11-16

vecka 10 - torsdag till söndag kl 11-16

Passa på att ta en go´fika i det trevliga cafeét, där man serverar goda räksmörgåsar, pajer och hembakt bröd.

Man kan även beställa almanackan via Jim Bäcks facebooksida/messenger.


-Tack Jim för de fina bilderna som vi får njuta av! Och för att du sätter Härjedalen och Hedeviken på kartan!


Text: Hedeinfo

Bild: Jim Bäck

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page