top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Johanna examinerar nya ungdomsledare inom curling


Johanna Jonsson som bor i Hede, befinner sig i Härnösand denna helg för att examinera några nya ungdomsledare inom curling. Johanna är själv redan ungdomsledare för Svenska Curlingförbundet och det har hon varit sedan 2013. Hon är även examinator för de blivande ungdomsledarna och är med i coach-poolen. Dit kan man vända sig för att hyra in personal från förbunden till sin klubb. De ungdomar som blir examinerade denna gång är nuvarande curling gymnasister.


Helgens utbildning kräver att deltagarna har läst, gjort en hel del uppgifter och analyser av spelare hemma på egen hand över internet. På plats har de haft en praktiskt examination med deltagarna och ledaren.

-Det blir även många diskussioner, fundering kring ledarskap samt praktiska övningar med juniorer som man tar upp under en sån här helg, berättar Johanna som har hållit i den här utbildning i flera år. Den har hållits både i Danderyd och Härnösand.


Mellan 2011-2014 gick hon själv på Curling Gymnasiet i Härnösand. Det var 2013 som hon började intressera sig mer för ledarskap än att satsa på sin spelarkarriär.

-Jag tyckte att ledarskap var roligare, berättar Johanna.

Hon har dessutom gått flera olika utbildningar bland annat coachutbildningar, domarutbildningar och sen många småkurser på gymnasiet. Vidare har hon varit tävlingsledare på några tävlingar. Genom åren har Johanna tävlat en hel del och har spelat fler SM-tävlingar, Mixed-SM, elitserien, Division 1, JSM och andra yngre junior tävlingar. Hon har till och med en bronsmedalj i JSM.

Johanna studerar på högskolan i Dalarna för att bli lärare. Utbildningen sker på distans med vissa dagar per termin som hon ska infinna sig i Falun. Hon arbetar dessutom på Sonfjällsskolan just nu. När hon är färdigutbildad kan hon undervisa i matematik, svenska, engelska och so för mellanstadieelever. Hon har ungefär ett år kvar innan hon är klar. Innan vi avslutar låter Johanna hälsa:

-Välkommen alla ungdomar till curlinghallen i Hede på tisdag 14 januari kl 18, då kör vi igång!


Foto: Johanna Jonsson

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page