top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Kröningen av Hedes lucia lockade många


Kyrkklockorna ljöd rofyllt ut i den mörka vinterkvällen när Hedes Lucia skulle krönas. Hede Kyrka var fylld till bredden av alla som ville vara med och se kröningen. En tradition som många inte vill missa så här i juletid. Årets lucia var Isabell Dahl och hon lottades fram då Julkvällen ägde rum 30 november.


De första tonerna av "Sankta Lucia" hördes när lucian tillsammans med sina tärnor tågade in genom gången. Kyrkoherde Lars Stenman började med att berätta om Lucia och var ifrån vår tradition kommer. Därefter tände han ljusen i luciakronan innan Jenny och Linnea Lunnehed, som representerade Hede Kvinnogille, delade ut ett varsitt halssmycke till lucia Isabell och tärnorna Matilda, Ida, Ailen och Julia. Efter det bjöds vi som var där på en fantastisk stund av vackra julsånger som luciatåget tillsammans med elever från högstadiet framförde tillsammans med Eva-Britt och Jan-Erik Nordstrand.

-Nu närmast väntar Julallsång med Hedekören på söndag och sedan Julspelet av åk 5-6 på måndag, berättar Lars innan jag åker hem, varm av julstämning i kroppen.


Foto: "Kröningen" av Lars Stenman

Övriga foton: Hedeinfo

Senaste inlägg

Visa alla

1 opmerking


Rosita Persson
Rosita Persson
14 dec. 2019

Grattis Isabell!

Like
bottom of page