top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Mitthärjebladet - firar årgång 25

Skriven av Torbjörn Hedmark 4 mars 2015

-Det började med att jag hade varit till Funäsdalen och tagit ett Fjällnytt och sa åt min man att ett sådant skulle behövas i vårt område också och att jag ska starta ett. Det tog sedan 1 år innan det första numret kom ut. De allra första utgåvorna trycktes av Malungsbladet och Karin minns att Malungsbladets (som funnits sedan 1958) ägare inte trodde att detta annonsblad skulle bli långvarigt och de första åren var det inte alltid lätt heller. Till sportlovet 1991 kom Karin Amundssons första Mitthärjeblad ut så nu har det funnits i 24 år.Utgivningsområdet har bara växt sedan starten, efter Hede kom Vemdalen/Klövsjö in ganska snart och i oktober 1993 började det även ges ut i Sveg- Ytterhogdal- Lillhärdal- Lofsdalenområdet. 2003 fick Karin förfrågan av turistbyrån i Funäsdalen att göra även Fjällnytt som då lagts ner och började med det. Janne Zetterlund som haft Fjällnytt tidigare tyckte att det skulle läggas uppochner i Mitthärjebladet så då blev det två annonsblad i ett som täcker hela härliga Härjedalen. Fr o m februari i år delas även bladet ut till hushållen i Bergs kommun på försök till sista april. Eventuell fortsättning om det utfaller väl.

Karin har jobbat hemifrån under alla år och det har varit både för- och nackdelar. -Fördelarna har varit att jag alltid varit hemma med barnen, nackdelarna är att arbetstiden blev lite väl utdragen. Det har blivit många sovtimmar som blivit arbetstimmar istället. Jobbigaste tiden var då vi tryckte själva - När min man åkte på jobbet kl 6 på morgonen kunde jag stå kvar vid tryckmaskinen utan att ha kommit i säng. Trots långa arbetsdagar älskar jag mitt jobb då fördelarna uppväger nackdelarna. Jag har ett fritt jobb och träffar många härliga människor.

I juni 2012 tog Karin steget att flytta Mitthärjebladet/Fjällnytt från bostaden till en egen lokal på Storgatan 12 och Karin trivs jättebra med det. 2007 fick Karin utmärkelsen som årets serviceperson i Härjedalen. Hon har i dag även medhjälpare/anställda i sin firma; Mia Melby gör Fjällnytt, svägerskan Britt-Marie Amundsson sköter distributionen i västra Härjedalen (hon kör som längst 14 mil och lägger ut på hotell, affärer etc i området). Gittan Brorson från Lillhärdal med egen reklamfirma hjälper till att göra annonser samt maken Karl-Erik som alltid hjälpt till i firman. Han sköter bl a distributionen till mellersta och östra Härjedalen.  Utvecklingen från starten 1991 till i dag 2015 har varit enorm med data/trycktekniken. 

Allt har blivit så mycket lättare. -När jag började klistrade jag på bilder och ritade strecken i bladet själv. Det var alltid lika spännande att se om allt var på plats när det var färdigtryckt. Nu trycker man på en tangent så är det klart! Tryckningen sker idag i Morgongåva utanför Uppsala. Det går lika fort att få färdig tidning till Hede från Östersund som från Uppsala idag.

Comments


bottom of page