top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Nu blir det pension ...

Skriven av Rosita Persson 30 december 2016

I dag så är det Sven-Gunnar Lindbergs sista dag på jobbet. Ett jobb som han har haft i 46 år och 2 månader. Sen går jag i pension berättar han för mig när jag är och hälsar på. Han kommer med sin unibox som har hängt med i minst 30 år, lagad med gevärsrem och silvertejp. Från början var det morsan som skickade med mat och en kaffetermos fortsätter Sven-Gunnar. Nu bjuder Steelex på kaffet.

Sen 2005 har han åkt 8 mil x 5 varje dag då han bor i Särvsjön. Har inte riktigt hunnit känna efter att det blir pension på måndag men kroppen är färdig och det ska bli skönt fortsätter Sven-Gunnar. Nu blir det fiske, jakt och skoteråkning. Han har bara varit borta från jobbet en längre tid 2 gånger. En gång på 80-talet när han bröt ett ben i handen och var sjukskriven 7 veckor och var ledig i 5 veckor 1993 då den 5-åriga dottern fick diabetes. 

Den 2 november 1970 började Sven-Gunnar på Steelex som 17-åring med 7.17 kr/tim. Han och John-Olov Jonsson hade hört ryktesvägen att de sökte röjare vid Grundsjön. Men på Arbetsförmedlingen hade de inte hört talas om det. Då sökte de på Steelex och fick jobbet. De var 4 stycken som fick börja med att installera maskiner. Det var väldigt tomt i den stora lokalen. Förutom dessa pojkar så jobbade Allan Didriksson och Anders Backman också där.

John-Olov och Sven-Gunnar bodde i Sixten Karlsson barack över julen medans lägenheten dom skulle bo i renoverades. Det var en 1:a på 42,5 kvm på Bastugatan 27 E berättar Sven-Gunnar. I slutet på 70-talet bodde de 5 stycken i den. Det var vi + Otto Persson, Arvid och Örjan Jonsson fortsätter Sven-Gunnar. Som tur var jobbade vi skift skrattar han. Det var roligast att jobba då det var full fart på Steelex och då det var runt 40 anställda. Det var mer flyt då säger Sven-Gunnar. 

Jag har faktiskt tänkt sluta en 6-7 gånger men då höjdes lönen flinar han. Det har bara rullat på och nu hälsar han till alla han jobbat med och tackar för det här åren. Jag hoppas verkligen han blir avtackad ordentligt idag och sen får du ha en underbar pension för det är du värd!!

Comments


bottom of page