top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Nu sjunger vi tillsammans!


Under tisdagskvällen besökte jag Församlingshemmet i Hede, där körerna från både Hede och Vemdalen nu börjat träna tillsammans under ledning av Bengt Isaksson. Planen är att man ska fortsätta att träffas på tisdagar under hösten. Jag passade på att prata med flera av sångfåglarna och lärkorna som fanns på plats denna kväll, under deras fikapaus i halvtid.

-Man ser fram emot att träffas, att sjunga och tiden går nästan FÖR fort när man är här. Det är ju den bästa stunden på veckan, berättar de.

De håller nu tummarna att kunna genomföra ett uppträdande till allhelgona eller i alla fall i juletid.


-Många tror att man måste kunna en massa noter för att vara med eller kunna sjunga jättebra, men det stämmer inte alls! Huvudsaken är att man VILL sjunga, säger en kvinna som har mycket erfaren av körsång och har varit med i olika körer i hela i 69 år!

-Kom och prova sjunga i kör, du med! Det är en fantastisk gemenskap och ju fler vi är desto skojigare!


Med större avstånd, egna häften för noter och texter, samt eget medtaget fika har man coronaanpassat körövningen i Hede. När jag lämnande församlingshemmet hade jag en go´, varm och mysig känsla i kroppen efter att ha lyssnat på deras sång i nästan en timme.


Filmklipp:
Text & bild: Hedeinfo


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page