top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Påskkänsla på Hedegården


Under skärtorsdagen kom en skara ungdomar traskandes genom Hede och styrde sina steg i blåsten mot servicehuset Hedegården. Det var eleverna i årskurs 9 som hade med sig instrument som de ställde upp utanför "hemmet" och framförde flera låtar i det blåsiga vädret. Årskurs 9 har fått ställa in alla sina aktiviteter såsom friluftsdagar, bivackgrävningen, lådbilsrace och annat skoj. Till och med den klassresa till Spanien som de har kämpat så mycket för att kunna genomföra. Allt detta på grund av covid-19/corona. Så den sista terminen på Sonfjällsskolan blir inte riktigt som de hade drömt om men de väljer att göra det bästa av tiden ändå.

-Så dessa underbara ungdomar nappade direkt på idén att sjunga några sånger för de boende och personalen på Hedegården, berättar Daniel Grinde som är lärare och mentor vid Sonfjällsskolan.Under långfredagen skickas en glad påskhälsning till de boende på Hedegården i form av fyra laktosfria Budapestrullar och tre stooora påskägg fyllda med pappersklädda godisar från alla som var med på midsommarinsamlingen. Något som glädjer de äldre och anhöriga när läget är som det är och inga besökare får komma denna storhelg.

- Jag har lite planer för festligheter i sommar men vi får se hur läget ligger då, berättar Cecilia Bengtsson som är den som tog tag i insamlingen till de äldre på Hedegården i somras för att ge de boende en riktig midsommarlunch. Cecilias idé fick ett sånt enormt gensvar så det har blivit lite "lyx" åt de äldre vid alla högtider under hela året!

Cecilia berättar att det kommer även att serveras påskmat under påskhelgen, det har Barbro Nässelqvist fått bekräftat från tillförordnade chefen för Hedegården.


Text: Hedeinfo

Bild: lånad av Daniel Grinde och Cecilia Bengtsson.


Comments


bottom of page