top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Pimpeltävlingen i Ransundet

På påskaftonen var det dags för den traditionella pimpeltävlingen i Ransundet, nr 43 i ordningen. Det var bara denna dag solen visade sig under denna påskhelg. Gunnar Myhr startade tävlingen då han tyckte att alla som var i Ransundet under påsken kunde träffas och umgås lite, istället för att sitta i sina stugor.


I år blev det nytt rekord med 83 skotrar och gissningsvis, cirka 1,5 personer per skoter. Många har kälkar också. Det tävlades i 2 timmar på Spjutsjön och under dessa timmar bjuder byn barnen på godis och kokt korv.

På Ransundets regler vinner man på antalet fiskar och inte på vikten. Alla som fått fisk får sen välja från det stora prisbord som många skänkt priser till. I år vann 8-årige Jacob Rosengren från Gävle, med 7 fiskar. Efteråt plockas det fram godsaker ur ryggsäckarna och vi fikar och mår gott i varandras sällskap. Nästa år fyller byn 200 år och det planeras lite festligheter.


Text och foto: Rosita Persson


Senaste inlägg

Visa alla

Vårfest i Hede 8 maj!

Onsdag den 8 maj kommer det bli vårfest I Hede igen. Håll utkik efter kommande annonser. Butikerna har öppet till 20 och har finfina erbjudanden i butikerna! Handlare! Skicka gärna in era annonsunderl

bottom of page