top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Räddningstjänst i beredskap - nått för Dig?


Det finns ett behov av att fylla på styrkan av räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) eller som man oftast säger; brandmän/kvinnor i Hede! För att bli brandman får man genomgå en grundutbildning av räddningstjänsten med viktig kompetens i brandskydd, livräddning, kemikaliehantering, arbetsskydd med mera. När man är klar med sin utbildning har man jour ungefär var fjärde vecka. Det här kombinerar man med sitt ordinarie arbete. Som räddningstjänstpersonal har man jour och hoppar då på ett pass på måndag morgon kl 06 och kliver av passet samma tid, måndagen efter.


Som brandman eller räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) fyller Du en mycket viktig samhällsfunktion och hjälper till vid bränder, trafikolyckor, vattenlivräddning, djurlivräddning, hjärtstopp och andra sjukvårdsfall. Din tjänst som räddningstjänstpersonal i beredskap kombinerar du med ditt ordinarie arbete. När du har beredskap och larmet går rycker du ut och måste då kunna lämna hem eller jobb en tid. Du behöver bo eller arbeta i närheten av en station så du kan ta dig dit snabbt.


Överallt i samhället finns det risker och deltidsbrandmännens arbete är mycket viktigt för säkerheten och tryggheten för oss som bor i Härjedalen. Företag som har medarbetare som är räddningstjänst i beredskap, brukar se det som otroligt positivt då de gör stor nytta för hela bygden.


Har man frågor eller vill veta mer, kan man kontakta någon som är brandman redan till exempel Krister Kraft, Hede. Vet man direkt att "det här är nått för mig" kan man direkt anmäla sitt intresse till Roger Olsson i Sveg 063-148048.


Det kanske är just nu som du kan ta tag i drömmen som du haft, att hjälpa till när det behövs på riktigt!


Text: Hedeinfo med info från Krister Kraft och inslag från räddningstjänsten Jämtlands sida

Bild: Hedeinfo/Wix

Kommentarer


bottom of page