top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Reko-ring HärjedalenTisdagskväll, och klockan är strax innan 19:00. På parkeringen mellan Ica Supermarket och Hede Blomsterhandel står ca 25 bilar trots att butikerna redan har stängt. Runt på planen rör sig människor. Birgitta Lind, som driver gården OppiNils höjer rösten och hälsar alla välkomna och tackar varmast för att alla har kommit och betonar att det är oerhört viktigt för dessa småföretagare i dessa tider. Hon meddelar sedan att man kan gå och hämta sina varor. Ja för det är just därför alla har samlats här ikväll. Det är ju Reko-ring-utlämning i Hede!


Reko-ring ska vara som en köp och sälj-plattform mellan lokala matproducenter och konsumenter, utan mellanhänder. I Härjedalen finns det en mängd fantastiska råvaror från skogen och naturen som producenterna förädlar på bästa vis. Själva reko-ring drog igång tidigt i höstas och har varit välbesökt varje gång.


Det hela går till så att man går med i facebookgruppen "Reko-ring Härjedalen" och här publiceras administratören det datum som man planera för ett utlämningstillfälle. Denna gång passade det väldigt bra inför den stundande påsken. Producenterna lägger sedan ut ett inlägg med vad de har att sälja, pris och betalningsanvisning. Varje konsument som är intresserad av att köpa en produkt, skiver en kommentar i inlägget med vad, hur mycket och vilken ort man vill hämta på. Man får sedan en bekräftelse i samma inlägg på att de varor man köpt kan levereras och hur betalningen ska ske. Man ska betala i förväg så att det är bara att hämta på plats. Det hela finns bra beskrivet i inlägget på facebooksidan. På ungefär en kvart är alla varor utlämnade och alla bilarna börjar rulla iväg. Nu har vi många goda hemma att njuta av i påsk! Det gör ju läget faktiskt lite lättare,Text & bild: Hedeinfo


Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page