top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Rocking is closed!


Skriven av Patrik Håkansson 3 februari 2018


Var på Hurriganes sista spelning någonsin nu i January i Helsingfors. Det var första och sista gången jag fick se dem och jag är så glad att jag tog mig det lilla omaket att åka över och äntligen få se dem. Jäähalle ishall var redan sprängfylld när vi kom dit. Sittande publik även på golvet men vi ignorerade det och gick och ställde oss på sidan framme vid scenen istället. Medelåldern var ganska hög, +60, men det blir ju lätt så när det är gamla legendarer på scenen.

Remu Aaltonen är den siste som är kvar i bandet men han hade många gästartiser med sig på scenen. En del var gamla medlemmar som Ille Kallio och en del var från andra band som sångaren i Hanoi Rocks Michael Monroe. Remu fick inte bara hjälp med sången utan också hjälp med trummandet då han blivit en aning till åren (70 år).

Det började lite halvtamt men när Michael Monroe drar igång låten Oowee Oohla så drogs tempot upp rejält och det hela hallen svänger värre än Galbergskurvan. Kolla klippet längst ner. Allteftersom kom fler och fler fram och ställde sig framme vid oss. En finne rev tag i mig och vi började bugga till Bourbon Street till mångas förtjusning...

Det gjordes hyllningar till bortgångna Cisse och Albert som fick en varsin låt dedikerade till sig samtidigt som bilder visas på dem. Inte många ögon torra då inte. Lite roligt är att det faktiskt fanns en svensk med scen, Dimitri Keiski, som sjöng och spelade gitarr på några låtar. Avslutningsvis när allt är slut så går den jokersminkade Mato Valtonen ifrån Sleepy Sleepers/Leningrad Cowboys fram till micken och säger: Ladies and Gentlemen, rocking is closed!

Man är kanske fördomsfull och tänker att finnar är lite inbundna och inte så sociala men här var det snarare tvärtom. Många som kom fram och ville prata då de märkte att man inte var finne. Hela kalaset/begravingen spelades in och kommer att släppas på DVD så småningom. På vägen hem till hotellet var vi nära att få åka med en liiite äldre taxibil. Se en av bilderna...  https://www.youtube.com/watch?v=ekd-q6e_1RU

Comments


bottom of page