top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Sonfjällsbygdens barnfest blev succé!


-Det blev en dundersuccé! Det kom så himla mycket barn och vuxna. Alla tyckte det var så roligt, berättar Inger Svegare-Schwarz. Inger är den som ligger bakom barnfesten som ägde rum i söndags på församlingshemmet i Hede. Inger har fått idén från Tännäs, där hon själv är uppvuxen. I Tännäs finns en 100-årig tradition där man dansar ut julen tillsammans. Under det senaste året har Inger planerat Sonfjällsbygdens barnfest och varit i kontakt med företagare i området och personer som hjälp till före och under barnfesten. Även barnen på Kongron och Björnungens förskolor har varit med och pyntat granen inför festen.

Under barnfesten delade tomten ut ca 90 påsar till barnen. Inger Hellström och Gun Amundsson serverade kaffe med hembakt fikabröd, som många varit med och skänkt. . Henric Schwartz och Helena Thunell sålde lotter till tombolan. Jämmerdalens spelmän och Therese Hampus stod för sång och musik under dagen och det blev en hel del dans kring granen. Förhoppningen är nu att detta kommer bli en ny tradition i Hede.

-Jag vill tacka alla av hela mitt hjärta, som har skänkt, sponsrat, bakat och hjälp till på ett eller annat sätt, avslutar Inger.

Foto: Inger Svegare-Schwarz

Senaste inlägg

Visa alla

1 commentaire


Rosita Persson
Rosita Persson
23 déc. 2019

Härligt Inger!

J'aime
bottom of page