Stipendium till Hede Blomsterhandel


Hede Blomsterhandel har tilldelats ett stipendium och vi börjar med att gratulera Maren Höglund som driver butiken i Hede sedan några år. En riktig morot för en ung företagare i Härjedalen!

Interflora, som butiken är ansluten till, delar varje år ut ett stipendium, som kan sökas enbart av de butiker som är anslutna till Interflora. Genom att ge en motivering till varför just de ska få årets stipendium har de sedan chansen att vara med och tävla om stipendiumet. Maren skrev i sin motivering att hon gärna vill utveckla sin butik och tycker att även kunderna på landsbygden förtjänar en snygg butik som ligger i framkant både hantverksmässigt och hur butiken är utformad. Maren försöker hela tiden ha fingret på pulsen och känner av trender och nya stilar, men tycker själv att hon behöver en kick i baken och en inspirations-injektion! Det är så lätt att man blir kvar i inkörd hjulspår. Hon önskade att utbildningen ska fokusera på exponering och det floristiska hantverket.


Därför har Niklas Jensen under två dagar varit i butiken tillsammans med Maren och Kerstin, för att ge tips, råd och inspiration. De har monterat nya hyllor, flyttat om och provat olika alternativ av möbleringar och