top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Tim om "Fordon inriktning transport" -Det var lätt att välja gymnasieprogram! Jag har alltid haft intresset för fordon och maskiner så valet av Fordon Transport, sedan Transport var enkelt, säger Tim Näs som går andra året i Sveg.

Tim berättar vidare att han tog chansen att använda en av prao-dagarna i årskurs 9 för att hälsa på transportprogrammet i Sveg och efter besöket var valet solklart. Han hade då redan valt utbildningen i Östersund, men kunde byta till att gå i Sveg istället. Tim känner sig mycket nöjd med sitt val av gymnasieprogram.


Under veckorna bor Tim i en lägenhet i Sveg och åker hem till Hede under helgerna. Det är väldigt smidiga förbindelser med bussen som går mellan Hede och Sveg. Det stora klivet att flytta hemifrån gör att man lär sig att ta mer eget ansvar, tycker Tim. Fast det här med att laga mat är dock jobbigt.


Tims kände redan några som gick på gymnasieskolan i Sveg och har varit där och hälsat på tidigare. Utbildningen har maxgräns på 12 st (med en liten diff) personer på transport så att man får en väldigt bra kontakt med klass och lärare. Alla blir som en hel stor familj vilket är väldigt possitivt.

Tims tips till alla som ska välja gymnasieprogram snart, är att åka dit och kolla på gymnasiet, kanske vara med en helt vanlig dag. Och inte söka något för att ens kompis väljer det, man skaffar nya kompisar.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page