top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Unna dig massage för ditt välmående hos Nanthana


Nu såhär efter nyår är vi nog många som tänker att vi ska satsa lite på vårt eget välmående och vara lite extra snälla mot oss själva. Ett sätt kan vara att unna sig massage eller andra behandlingar. Jag har bett flera olika personer i området som sysslar med att vi ska må bättre och hjälpa 0ss med vårt välmående. Först ut var Korpen Hede och nu har jag bett Nanthana att berätta lite mer om sig själv och hennes verksamhet;


Jag är en aktiv kvinna som är 43 år och kommer ifrån Thailand. Jag kom från Thailand direkt till Hede i november 2013, så jag har bott här nu i ungefär 6 år. Första året studerade jag på SFI vid Wemerskolan. Jag jobbade samtidigt med att städa, så det tog 2 år för mig att klara SFI-utbildningen. Mellan 2016-2018 arbetade jag som massör på Storhogna högfjällshotell & Spa. Under 2017 öppnade jag en egen firma och började massera hemma.

Jag har gått på Zumbainstruktörutbildning i Stockholm under 2017 och det var jättekul. Jag är nu Zumba ledare på Korpen Hede en gång i veckan. Jag tycker mycket om att träna och lära mig nya saker. Det här året har jag planerat att gå en yinyoga-lärarutbildning också. Det är jättebra att jag har gått på så många utbildningar, för att jag kan använda mina kunskaper inom mitt arbete också. 2018 började jag att studera igen på Bäckedal folkhögskola i 1 år (2018-2019) och jag jobbade samtidigt som vikarie på hemtjänsten inom äldreomsorgen. Nu studerar jag i Sveg för att bli undersköterska och jag måste koncentrera mig på den nu, därför har jag bara öppet hemma för massage på lördagarna och söndagarna. Kursen planeras att bli klar 2021. Jag tycker att den här kursen är jättesvår, men jag ska kämpa på så mycket jag kan och hoppas att jag ska klara det.


Jag ska berätta lite om några behandlingar som jag utför. Ni kan läsa mer på min facebooksida. Jag börjar alltid mina behandlingar med att spela avslappnande musik. Det är bra för det går lättare att slappna av då.


Thaimassage är en massage som är en stretchande och tryckande behandling men jag tycker att det är inte räcker riktigt så jag kombinerar det med varma stenar, klassisk massage och värmeteknik. Det funkar väldigt bra och kan hjälpa när man är stel, har ont i kroppen eller när man har problem med t ex ryggen, axlarna, skulderbladen, höften eller benen. Det är perfekta komplement till träning, eftersom det återställer rörligheten och motverkar spänningar i musklerna. Thaimassage kan minska träningsvärk och öka muskelfunktionen.


Min klassiska massage är en vanlig massage med olja, men jag kombinerar det med varma stenar samt värmeteknik och behandlingen avslutas med varma stenar i nacken. Klassisk massage hjälper att minska musklernas utmattningen, ökar musklernas funktion och är avkopplande. Det passar för alla som vill motverka spänningar i musklerna, öka cirkulationen eller dem som vill bara ha en avkopplande behandling för kroppen. Det kan även vara bra för det psykiska måendet.


Behandlingen som jag kallar ryggskrubb och massage börjar med en skrubb av din rygg i 10 min och sedan rensar jag bort skrubben med varma handdukar. Efter blir det ryggmassage, ansiktsmassage, skalpmassage och avslutas med massage med varma stenar på din nacken.

Text & bild: Nanthana

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page