top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Välkommen till Särvsjön!


Serien om våra byar runt Hede försätter! Idag är det Särvsjön som är på tur:


I Hede svänger du in på vägen upp mot Messlingen, men efter dryga 3 mil når du den fantastiska byn Särvsjön. Självklart ligger stora delar av byn ligger runt sjön och kantas av skog och närhet till fjällen. Fiske, skoter, vandring är väl varför många väljer Särvsjön.


Mer läsning hittar du på byns hemsida sarvsjon.se med både historier, foton och information om boende och vad som finns att göra. Här kommer lite smakprov:

"En vistelse här ger dig krafterna tillbaka.

Särvsjön är en liten betagande by i 'landskapet gud gömde'. Hit ska du resa för att leva nära djur och natur. Vistelsen här kommer att ge dig som besökare en lugn och avslappnad tillvaro med långa promenader i skog och mark eller fiske som avkoppling.

Här får du tid till familjeliv och rekreation på samma gång. Sommartid finns en badstrand i "Stengrubban" mitt i byn. Där är det långgrunt och badvänligt. På samma plats finns en fiskebrygga samt bord, bänkar och en grillplats. Grillplatser finns även uppe vid övre sjön vid dammen och mot Messlingen vid tunneln.

Vintertid finns aktiviteter som fiske, längdskidåkning och skoteråkning. Särvsjön ingår i Hede Skoterklubbs område och här finns märkta leder till Hede, Långå, Messlingen samt vidare till västra Härjedalen och Storsjö i Bergs kommun."


Text & bild: Sarvsjon.se / Hedeinfo


Comments


bottom of page