top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Världsbäst av en ren slump

Skriven av Rosita Persson 15 juli 2018


(Favorit i repris) För 5 år sen så träffades de igen, Kerstin Simonsson och John Karlsson efter 48 år. Det hela började en vårdag i mars 1965 då John 17 år och brorsan Ingvar for till Dorotea för att titta på VM i jenka. En dansform som Finnarna hade rekordet i, på 9 km och 200 m. En 17-årig tjej frågade runt om någon ville ställa upp och dansa med henne och John nappade. Nummerlappen sattes på och startskottet gick. De skulle dansa 5 km till Rakvattnet och vända där. När de kom dit låg de på fjärde plats. När de äntligen kom i mål hade paret dansat 1 mil och 500 m på drygt 5 timmar. I år är det 53 år sen. 

2005 letade John reda på Kerstin eftersom de hade ett litet 40-års jubileum och de pratade med varandra i telefon. Men så på onsdagen den 4 september 2013 tog hon en omväg till Hede på sin semestertripp för att besöka John. De åkte runt i Hede, fikade och visade varandra kort och pratade gamla minnen från den dagen i mars 1965 då träffades för några timmars jenka.

Senaste inlägg

Visa alla

Vårfest i Hede 8 maj!

Onsdag den 8 maj kommer det bli vårfest I Hede igen. Håll utkik efter kommande annonser. Butikerna har öppet till 20 och har finfina erbjudanden i butikerna! Handlare! Skicka gärna in era annonsunderl

bottom of page