top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Daniel Larsson


Skriven av Rosita Persson 23 oktober 2018


Daniel Larsson är född 1971 och gick fordon/transport i Sveg/Krokom på gymnasiet. 1989 fick han anställning på Sonfjällstugan i Hede. Lumpen gjorde Daniel på A4 i Östersund år 90-91. Efter 1994 då det varslades på Sonfjällstugan blev det lite av varje som tex taxikörning, skogsarbete och maskinkörning på torvtäkterna. Han prövade också lyckan en sväng 1995 i Stockholm som taxichaufför. En bra och rolig erfarenhet enligt honom själv. 

I februari 1998 tog Daniel sitt pick och pack och drog till Trollhättan där han fått anställning hos Saab-Scania som truckförare. Där stannade han t.o.m 2004 då han sa upp sig därifrån och började inom torvbranschen igen men denna gång i södra Dalsland och senare även också med en anställning på SKF (Svenska kullagerfabriken) i Göteborg. Sen 2007 kör Daniel mestadels dumper på olika anläggningsarbeten (vägbyggen m.m) och han har jobbat i hela södra Sverige från Trelleborg till Hallstahammar inkl även några infrastrukturprojekt i Norge som bla byggande av nya sträckningar av E18/E6. 

2012 träffade han Anna Lindström på nätet och flyttade 2013 från Trollhättan för att bli sambo med henne i Västerås. Daniels stora intresse är musik och då mestadels heavy- metal. Han samlar på vinylskivor och går gärna på konserter. Han är en riktig livsnjutare som gärna går ut och äter en god middag, ser sig om i världen och umgås med vänner. 

Jag har ända sedan jag flyttade varit mycket hemma på helger/ledigheter säger Daniel då han övertog en stuga belägen mellan mellan Lunnäset och Ryn 2001. 2014 köpte dom sig en modernare stuga vid Särvfjället och dit försöker han åka minst två gånger i månaden. 2017 befann han sig där i 94 dagar säger han. Det blir många mil i bilen (med ett skratt) På vintern är det skoteråkning som gäller & Nysäteruggen är ett perfekt utgångsläge att ge sig iväg från säger han med en riktigt säker snötillgång.

댓글


bottom of page