top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Maj-Lis BackmanSkriven av Maj-Lis Backman 2 oktober 2018

Jag flyttade från Hede 1993, då jag redan hade bott i Östersund från och till sen 91-92. Anledningen till min flytt var att i Östersund hade jag andra möjligheter till ett större utbud av allting. Enklare att resa, gå på teater, bio och språkkurser (folkuniversitetet) mm. 1991 gick jag usk-utbildningen i Funäsdalen, där bodde jag då hos en morbror efter att jag varit tjänstledig från omsorgen i Hede.

Jag arbetade som uska på Björkbacka tills min yngsta dotter Ida föddes i dec-92. Sen lite barnledighet och hösten -93 började jag på Sociala omsorgsprogrammet -Mitthögskolan/universitetet. Läste något år men fick problem med ryggen så jag gjorde en del uppehåll i studierna. Jag fortsatte sedan utbildningen i perioder under åren framöver eftersom kurserna kom tillbaka lite olika tider på universitetet. (Jag har alltid varit intresserad av att läsa och studera, men eftersom jag fick mina äldsta barn så tidigt i livet blev det inte av då.) 

Jag är fortfarande kvar i Östersund, men jag har flyttat in till centrum (3 år sen) efter 22 år i Torvalla Nu är jag panchis och gör vad jag vill med min tid. Har nyss gått en ny uppföljning vid Kriminalvården då jag tar på mig några fall vid Frivården som lekmannaövervakning av dömda till just Frivård. Jag har tre barn och 3 barnbarn Tomas bor här i Östersund, Therese bor i Trondheim och Ida har varit i Uppsala, men hon är på väg mot Göteborg nu.

Comments


bottom of page