top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Underbara minnen!

Längst fram från vänster: Peder Persson, Agneta Jonsson, Kristina Mårtensson,Stefan Björ, Cia Mattsson och Gunnar Pettersson. Bakom sitter : Per-Ola Persson, Ingrid Pettersson och Mikael Mattsson.


Jag Ingrid Ewertsdotter (Pettersson) flyttade till Hede 1965, 3 år gammal. Vi kom till Hede p.g.a att min far Evert Pettersson fick arbete på kommunal kontoret som kommunal kamrer. Han såg en glesbygd och kommun i kris och en landsbygd som avvecklades mer och mer. Han bidrog med att starta igång företag, få fler arbeten, få det till det är i dag, levande. Han var också med i turistföreningen och Lions, gjorde kampanjer för att locka folk till fjällen.


Byggde upp Björnrike och Vemdalsskalet, byggde sedan Björnrike fjällviste. Nära vän och kompanjon till Konrad Nordström under alla år tills Konrad gick bort. Nära vän till Ingmar Larsson, Bertil Lindgren och Henrik Norell likaså. Byggde upp Steelex och Härjedalens trä.

Själv var jag barn och har mina bästa barndomsminnen från denna tid. Jag bodde brevid dåvarande Apoteket intill Kyrkan. Var bästa vän med apotekarens barn, Strandlers innan dom flyttade till Gällivare. Sedan närmast vän med Rektor Lars Hanssons dotter Eva. Numera Ganell. Skogsvaktare Mårtenssons dotter Kristina som bodde ovanför Manefukturaffären, mitt emot nästan Norells. Underbara minnen. Underbar tid. Lycka!

Vi flyttade 1972 då min far fick arbete som kansli chef i Mörbylånga på Öland. Jag flyttade med min mor till Borlänge. Min far gifte om sig och bildade ny familj på Öland. Han bor numera i Jönköping. Sina barndomstrakter men med ett stort rött hjärta för Hede och Härjedalen. Själv bor jag i Borlänge och jobbar som läkarsekreterare. Har 2 barn. Älskar djur ,natur, musik, teater, inredning, mode och mycket mer ..


Foto och text: Ingrid Ewertsdotter

تعليقات


bottom of page